История като по филмов сценарий на българската класика Опасен чар, но

...
История като по филмов сценарий на българската класика Опасен чар, но
Коментари Харесай

Измамник открадна 30 000 лв. от глухонямо момиче

История като по кино сюжет на българската класика „ Опасен сексапил ”, само че в модерна версия. Нагла машинация, а пострадалата е глухонямо момиче от Бургас. Мошеникът се среща с момичето в  интернет, пишат си дълго време, а след това се срещат. Подлъгва я да пътуват дружно сякаш при родителите му в Турция и по време на това пътешестване й отмъква 30 000 лв. и мобилни телефони за близо 3000 лв.. 

Според полицията случаят е станал на 6 ноември, като момичето е било изоставено в созополското село Крушевец. Двамата са пътували дружно с двете му деца. Той й заречен, че ще закупи жилище, в което да живеят в южната ни съседка. 30-годишният Ерхан Арамисов е арестуван на влизане от Турция към България на ГПП „ Малко Търново ”. Той е арестуван за 72 часа.

„ В обясненията си в началото Арамисов е декларирал, че с потърпевшата са се срещнали при започване на годината по интернет. Впоследствие той, дружно с децата и брачната половинка си, са гостували на излъганата ”, сподели в „ Здравей, България ” окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 

„ Обвинението, което е повдигнато против Ерхан, не е за машинация, а за кражба. В първичните си показания потърпевшата е декларирала, че предмет на посягане са били 30 000 лв.. Впоследствие е показала, че сумата е 15 000 лв. ”, посочи Чинев.

Той добави, че съгласно показанията й наличната сума е била съхранявана в дома й. Тя твърди, че парите й са събрани от спестявания от наследство и от ТЕЛК. Пред камерите на NOVA приказва и дамата, която е станала очевидец на изоставянето на излъганата в село Крушевец.

„ Момичето слезе от една кола, с цел да си купи цигари. Мъжът в автомобила сякаш я чакаше. Когато момичето излезе, колата я нямаше. Тя изпадна в нервност. Дадохме й лист, с цел да ни напише какво се е случило. Той я е излъгал, че се е развел и желае да живее с нея. После се свързахме с нейна другарка, която показа, че този мъж й е бил подозрителен, само че излъганата не повярвала ”, описа собственичката на магазина Магдалена Войнова.

„ Според думите на обвинения той я е изоставил, тъй като тя не е желала децата му да пътуват с тях. Предвиденото наказване за действията му е до 8 години затвор. Най-вероятно обвиняването ще бъде изменено в по-тежка подготовка ”, добави Чинев.

В петък районният съд в Бургас ще гледа настояването на прокуратурата младият мъж да бъде арестуван за непрекъснато.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР